Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας ένας απλός και αντικειμενικός παρατηρητής θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι στα Γρεβενά περισσεύουν κάποια κύρια στοιχεία στην αποτελεσματικότητα όσων έχουν τις τύχες του στα χέρια τους! Συγκεκριμένα δεν υπάρχει αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών σε λάθη και ενέργειες που έγιναν και θα γίνονται σε μια ζωντανή κοινωνία. Δεν υπάρχει κατανόηση και πρόβλεψη της εξέλιξης των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή μας. Οργανωμένο σχέδιο και σύμπνοια είναι λέξεις που ενοχλούν τα αυτιά και κυρίως τα μυαλά αυτών που επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή μέσα από έργα που έχουν περιορισμένο προσδόκιμο χαρακτήρα. Ο διάλογος και η σύνθεση είναι ανύπαρκτα. Η διεκδίκηση ως τελικός στόχος αποτελεί όνειρο απατηλό. Μάλλον δε θέλουμε να ξεκολλήσουμε από την πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας. 

Αντί να περιμένουμε το τέλος της περιοχής μας βολεμένοι κάθε φορά μέσα από ιδιότητες που αποκτήθηκαν με την ψήφο του λαού θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικά και τύχη αλλά με κατανόηση των ρόλων και με συνεργασία.

Ιεραρχία λοιπόν και συντονισμός με κοινό στόχο την ανάδειξη και τη σωτηρία του τόπου μας..γιατί αλλιώς θα μας καταδικάσουν οι επόμενες γενιές και θα έχουν απόλυτο δίκιο!