Για τα τρία, τέσσερα θέματα τα οποία έθεσε ο Δήμαρχος:

  • Όσον αφορά για το φυσικό αέριο, πιστεύω ότι έγινε ένα πρώτο βήμα πολύ σημαντικό, τόσο με την πρόσκληση όσο και τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Μένει σε μας τώρα Δήμαρχε να έχουμε στενή παρακολούθηση και πίεση, να το παρακολουθούμε από κοντά και πολύ στενά, ώστε να μπορέσουμε αυτό το μεγάλο έργο να υλοποιηθεί και να έχουμε πραγματικά φτηνή θέρμανση στην πόλη μας και όχι μόνο.   

 

  • Όσον αφορά για τη Σχολή αστυφυλάκων, κάποια στιγμή είχαμε πάρει μια απόφαση -και εμμέναμε εμείς και την στηρίξαμε την απόφαση- για αναστολή της Σχολής. Βλέπω ότι δικαιωνόμαστε για το λόγο ότι μόνο φέτος, από όσο ακούγεται και είναι σίγουρο αυτό, θα πάρουν 1300 αστυφύλακες και συνοριακούς. Επομένως είναι προβλέψιμο μελλοντικά ότι μπορεί να λειτουργήσει κάποια στιγμή και ως Σχολή αστυφυλάκων. Και εμμέναμε τότε ότι κάποιοι ήθελαν να την κλείσουν και να κάνουν κάτι άλλο. Και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους -αν και θα είναι ένας μικρός αριθμός κατά πως λέγεται- αν γίνει η Σχολή και μπει και στα μηχανογραφικά κτλ. Άρα ξεκινάμε με έναν αριθμό μικρό εισακτέων, 30, 40 και κάθε χρόνο ο αριθμός μεγαλώνει.

 

  • Όσον αφορά για το προσφυγικό, εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη, την έχουμε πει, την έχουμε στηρίξει σε όλες τις συνεδριάσεις που κάναμε. Νομίζω ότι είμασταν η πρώτη παράταξη η οποία από την πρώτη συνεδρίαση θέσαμε το θέμα του «Masterplan». Δηλαδή θέσαμε από την πρώτη συνεδρίαση ότι πρέπει κάποια στιγμή να δούμε σοβαρά την ανάπτυξη της ορεινής ζώνης και να πείσουμε με επιχειρήματα και με αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε και αυτούς τους ξενοδόχους που αυτή τη στιγμή έχουν πρόσφυγες-μετανάστες να μπουν και αυτοί σε μια αισιόδοξη γραμμή ότι κάτι γίνεται, «ναι να μπούμε και εμείς σε αυτό το αναπτυξιακό πλάνο, να συνδράμουμε κι εμείς».