Στo πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στις 14 Ιουλίου 2020 με θέμα "Ενημέρωση και συζήτηση για τη διαβούλευση του Π.Ε.Π. (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) και του Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)", τα οποία θα διαρθρωθούν με το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα αποτελέσουν το βασικό κορμό χρηματοδότησης έργων και δράσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Περιφέρειά μας, ο κ. Παλάσκας τόνισε ότι στην παρούσα φάση ο πρωτογενής τομέας μπορεί να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Παλάσκα:

Θα μείνω στην επίσκεψη του κ. Μουσουρούλη όταν ήρθε για το Πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης. Αυτό που κατάλαβα από την συζήτηση που έγινε και αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Μουσουρούλης είναι ότι “προτεραιότητά μας αποτελεί η Κοζάνη, η Φλώρινα” -δεν το έθεσε έτσι αλλά η ουσία αυτή είναι- “και όπου μπορούμε να κουμπώσουμε” (θυμάμαι χαρακτηριστικά τη λέξη αυτή την οποία χρησιμοποίησε), “να δώσουμε και κάποια προγράμματα ή κάποια έργα σε Καστοριά και Γρεβενά”.

Θεωρώ ότι αυτό το οποίο μπορεί να δώσει ώθηση στην περιοχή μας στην παρούσα φάση είναι ο πρωτογενής τομέας. Γνωρίζω την ευαισθησία που έχει ο Περιφερειάρχης επάνω σε αυτό τον τομέα καθώς και τη γνώση. Αν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να φύγουμε από αυτό το αρνητικό κλίμα της ανεργίας, του δημογραφικού προβλήματος, στην παρούσα φάση νομίζω ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να αναζωογονήσει τον τόπο μας.